Dappere Dino’s is een groepstraining voor kinderen in groep 3 en 4 van wie de ouders gescheiden zijn. De training leert kinderen beter omgaan met de veranderingen tijdens en na de scheiding. 

In de training speelt de handpop, een groepsdino met de naam Rex, een grote rol. Rex is een zachte handpop die de trainer gebruikt om gedachten en gevoelens onder woorden te brengen. Rex heeft ook gescheiden ouders en is dus een lotgenootje die zijn ervaringen deelt met de kinderen uit de groep. Rex is ook een belangrijk voorbeeld in het oefenen van vaardigheden in probleem oplossen met de kinderen middels poppenspel.

Aanmelden

Heb je vragen over je kind, wil je je kind aanmelden voor de training of wil je graag contact met een schoolmaatschappelijk werker? Dat kan op verschillende manieren.

  • Neem zelf contact op met een schoolmaatschappelijk werker via de leraar van jouw kind of de begeleider.
  • Vraag of de schoolmaatschappelijk werker contact met jou opneemt. Dit kan via de leraar van jouw kind of de begeleider.
  • Tijdens een gesprek met de leraar of begeleider kan naar voren komen dat je een vraag hebt waarbij schoolmaatschappelijk werk kan helpen. Hij verwijst je dan door.

Organisatie en contactgegevens

Kwadraad School Maatschappelijk werk
Hoogwerfsingel 2 Spijkenisse
info@thuisinnissewaard.nl