Over Thuis in Nissewaard

Thuis in Nissewaard is het startpunt voor inwoners voor vragen over vrije tijd en zelfstandig leven. Op de sociale kaart staan alle initiatieven en organisaties die vragen beantwoorden en hulp bieden. Of het nu gaat om gezondheid, werken, opvoeding, onderwijs, wonen, geld, sport, cultuur of elkaar ontmoeten.

Wij willen ervoor zorgen dat inwoners nu en in de toekomst goede ondersteuning krijgen. Dat doen we door te kijken naar wat iemand kan. Daarbij maken we gebruik van organisaties en mensen die al hulp en activiteiten aanbieden. Hoe meer inwoners zelf oplossingen vinden en meedoen in de samenleving, hoe beter.

Met deze aanpak krijgen medewerkers in de zorg het minder druk. Vrijwilligers en professionals die goed van elkaar weten wat ze doen, kunnen inwoners sneller en makkelijker doorsturen naar de beste plek voor goede ondersteuning. Dat geeft zorgmedewerkers en vrijwilligers meer mogelijkheden om mensen gerichter te helpen.

Thuis in Nissewaard is een doorontwikkeling van Thuis in de Wijk, dat in 2017 startte. Wij geloven in samen sterker. Ons netwerk van professionals, vrijwilligersorganisaties, onderwijsorganisaties en actieve inwoners is goed georganiseerd en werkt nauw samen. Partners van het eerste uur én initiatiefnemers van Thuis in Nissewaard zijn: