Ik maak me zorgen om een jongere in mijn omgeving

Maak je je zorgen om iemand, maar weet je niet goed waar je terecht kan? Je kan altijd contact opnemen met Thuis in Nissewaard.

Psychische hulp 

Heeft een jongere in jouw omgeving het psychisch moeilijk? Het is belangrijk om de signalen te herkennen en met de jongere in gesprek te gaan. Hoe je deze signalen herkent, hoe je een goede gesprekspartner bent en hoe je diegene ook echt verder kan helpen, kan je vinden op de website van MindUS (https://de-checkers.nl). 

Wil je liever eerst met iemand praten over jouw vermoedens? Dan kun je contact opnemen met MIND Korrelatie. Zij denken graag met je mee. 

Is de jongere direct in gevaar? Bel dan altijd 112.

Geweld of verwaarlozing

Heb je het idee dat het met een jongere in jouw omgeving thuis niet goed gaat? Bijvoorbeeld omdat er sprake is van huiselijk geweld, verwaarlozing of psychische problematiek of verslaving van de ouders? Als je denkt dat het in het gezin niet veilig is voor de jongere, kan je bellen met Veilig Thuis (0800-2000). Samen met jou kijken zij wat je zelf kunt doen, of hoe je eventueel andere hulp kan regelen. 

Criminaliteit

Denk je dat een jongere in jouw omgeving verstrikt is geraakt in criminaliteit? Heeft hij of zij plotseling twee telefoons, doet de jongere geheimzinnig rondom telefoongesprekken en appjes of zijn er ineens veel nieuwe, dure spullen? Voor advies kan je altijd contact opnemen met de wijkagent of de politie via het reguliere nummer (0900-8844). Wil je anoniem een melding doen over criminele activiteiten, dat kan via 0800-7000 of Meld Misdaad Anoniem.

Lotgenoten contact

Vind de jongere in jouw omgeving het moeilijk om in zijn/haar omgeving met iemand te praten? Via Grip op je Dip kan hij/zij online hulp vragen of samen met andere jongeren de online cursus Grip op je Dip volgen. Via Mind Korrelatie kan hij/zij anoniem bellen, chatten of whatsappen met hulpverleners. Daarnaast is er voor jongeren, die in een thuissituatie zitten met een ouder die psychische problemen of een verslaving heeft, een groepscursus KOPPsupport.