Wil je iets organiseren voor je straat, buurt of wijk? Wat leuk! Binnen High Five hebben we verschillende manieren waarop we je kunnen ondersteunen bij het uitvoeren van je idee. Zo is er bijvoorbeeld de subsidie bewonersinitiatieven, kun je tenten, banken en tafels lenen en denken we graag met je mee over je evenement. 

Ondersteuning bij het organiseren van een evenement

Heb je een idee dat in jouw buurt of wijk kan bijdragen aan de leefbaarheid, saamhorigheid of het welzijn van bewoners? Komen buren door jouw idee in contact met elkaar? Dan zijn er verschillende manieren waarop we je kunnen ondersteunen. Want: een evenement organiseren, hoe doe je dat? Wat komt er allemaal bij kijken? Wat moet je regelen? Op die vragen hebben wij een antwoord. Dat doen we vanuit High Five, het team Combinatiefunctionarissen van gemeente Nissewaard. Elk gebied valt onder een van onze collega's. Zo weet je precies met wie je contact op kan nemen!

  • Gebied Noord (Hoogwerf-Schiekamp, de Hoek, Centrum, Vierambachten en Sterrenkwartier): Marina Ars
  • Gebied Oost (Gildenwijk, Groenewoud, Waterland, Schenkel en Maaswijk): Karin Bron of Lotte Broersma
  • Gebied Kernen (Geervliet, Heenvliet, Abbenbroek, Simonshaven, Zuidland en Hekelingen): Gaëlle Zuidema
  • Gebied Zuid-West: (Akkers, Vriesland, Voorden, Gaarden, Donken, Kreken en Vogelenzang): Gerben van Dijk

Zit je idee niet per se vast aan een gebied? Of wil je ons ergens anders voor benaderen? Ook dan komen we graag met je in contact. 

Neem contact met ons op

Gebruikmaken van onze kennis en ons (sociaal) netwerk

Onze gebiedsontwikkelaars hebben een uitgebreid netwerk van actieve bewoners, clubs, verenigingen en organisaties in de wijk. Iets organiseren? Via dit netwerk kun je in contact komen met organisaties, verenigingen of buurtgenoten die kunnen aansluiten bij jouw idee. 

Mensen zoals jij, die iets willen organiseren voor je wijk of buurt, willen we natuurlijk koesteren. We komen daarom ook heel graag met je in contact om het met je te hebben over je idee en hoe we jou hier het beste bij kunnen ondersteunen. 

Een activiteit melden of een evenementenvergunning aanvragen

Afhankelijk van de grootte van je evenement of idee kan het zijn dat je voor je evenement een vergunning moet aanvragen. Voor een klein evenement zoals een buurtbarbecue (ook wel een 0-evenement genoemd) is zo'n vergunning vaak niet nodig. Dan hoef je alleen maar een "melding klein evenement" te maken bij de gemeente. De voorwaarden van een vergunning of melding kun je hier vinden. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op.

Materialen lenen voor je buurtinitiatief

Gemeente Nissewaard stelt materialen beschikbaar om bewoners te helpen activiteiten te organiseren in de buurt of wijk. Wat kunnen we voor je regelen?

  • Tenten, tafels en banken
  • Een kleine geluidsinstallatie
  • Materialen voor schoonmaakacties in de buurt
  • Klein tuingereedschap voor een gezamenlijke tuiniersdag

Subsidie voor bewonersinitiatieven

Naast het lenen van materialen kan je onder bepaalde voorwaarden ook financiële ondersteuning krijgen voor de bewonersinitiatief. Draagt je evenement bij aan de leefbaarheid en saamhorigheid in je wijk of buurt? Zorgt het voor meer contact tussen buurtbewoners? En lukt het je niet om het met een entreeprijs of sponsoring rond te krijgen? Dan kijken we graag naar de mogelijkheden. 

Subsidieregeling bewonersinitiatieven

Om een subsidie voor aan te vragen voor je bewonersinitiatief, moet je het aanvraagformulier "subsidieregeling bewonersinitiatieven" invullen. We willen namelijk graag weten wat voor evenement je organiseert, wie er uitgenodigd zijn en wat je ermee wilt bereiken. Dit is een online formulier wat je kunt invullen. Heb je hem liever als PDF zodat je hem thuis kan printen en aan ons kan opsturen? Dan kun je deze bij ons opvragen. 

Vraag subsidie aan Stuur mij het formulier op

Begroting bewonersinitiatieven

Wanneer je subsidie aanvraagt voor je bewonersinitiatief, vragen wij om een begroting. Deze begroting bevat alle inkomsten en uitgaven die je verwacht te maken om dit evenement vorm te geven. Om je als inwoner op weg te helpen, hebben wij een format "begroting bewonersinitiatieven". Dat is een excel-bestand waar je makkelijk je verwachte inkomsten en uitgaven kunt invullen. Heb je deze nodig? Dan kunnen we je deze toesturen. 

Vraag het format aan