Stille Strijd in Gemeente Nissewaard

Van 6 tot 20 mei 2024 was het kunstproject #stillestrijd van kunstenaar SAZZA (Saskia Stolz) naar Nissewaard gekomen. Dit project wil het taboe rondom depressie en zelfdoding onder jongeren doorbreken en het gesprek op gang brengen. Er was veel belangstelling bij dit project.

Wat is er gebeurd van 6 tot 20 mei?

Twee weken lang stond Nissewaard in het teken van Stille Strijd. We organiseerden verschillende activiteiten en initiatieven om steun te bieden aan jongeren die met depressie en zelfdoding te maken hebben, maar ook om hun omgeving handvatten te geven om deze klachten te signaleren en met jongeren in gesprek te gaan. Zo organiseerden verschillende partners workshops en activiteiten, werden er gastlessen gegeven op scholen om het gesprek over mentale gezondheid te stimuleren en kon je jongeren in jouw omgeving nomineren voor een bloemetje.

Op vrijdagmiddag 17 mei sloten wethouder Jeroen Postma en wethouder Hanneke Stengs de twee weken af met een samenkomst bij het beeld.

Verdere informatie

Maak je je zorgen over iemand of heb je zelf hulp nodig? Blijf er niet mee zitten en vraag hulp. Op Thuis in Nissewaard zie je welke organisaties je kunnen helpen. Klik op de button hieronder voor meer informatie.

Ik heb hulp nodig

Ik maak me zorgen om een jongere in mijn omgeving